Vanaf maandag 20 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het wegdek van de Gasthuisstraat (N142) in Geel. Tussen het kruispunt met de Diestseweg (N126) en het kruispunt met De-Billemontstraat/Laar wordt het asfalt vernieuwd. De werkzaamheden zullen bij goede weersomstandigheden een week duren. Het verkeer volgt tijdens de werken een omleiding.

Vernieuwing wegdek
Het wegdek van de Gasthuisstraat is grotendeels versleten en aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Daarom wordt zowel de onderlaag als de toplaag asfalt van het wegdek vernieuwd.

De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Diestseweg (N126) en het kruispunt met De-Billemontstraat/Laar. Op de parkeerstrook wordt enkel de toplaag asfalt vervangen. Na het asfalteren zullen ook de huidige fietssuggestiestroken opnieuw aangebracht worden.

Verkeershinder
De vernieuwing van het wegdek wordt in de zomervakantie uitgevoerd om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. De werken starten op maandag 20 augustus en duren tot en met vrijdag 24 augustus. Tijdens de werken is de Gasthuisstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Westelijke Ring (R14), de Rijn (N71) en de Kievermont.

Zwaar verkeer (+3,5t) wordt omgeleid via R14, N19g, E34, N18, N118.
Fietsers kunnen omrijden via de Diestseweg, Eikevelden en Laar of met de fiets aan de hand over de voetpaden van de Gasthuisstraat.
De bussen van De Lijn volgen tijdens de werken een omleiding.

Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn altijd erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/geel.